torsdag 14 januari 2016

Föreläsning om dödshjälp nu på video.

Torsdagen den 10 december (2015) höll Staffan Bergström, professor emeritus i internationell hälsa, ett intressant och viktigt föredrag om aktiv dödshjälp i Humanisterna Kalmars regi och i samarbete med ABF. Intressant och lätt skrämmande hur tabu frågan är bland svenska politiker. Det framgick tydligt att legal dödshjälp är en viktig humanitär fråga som handlar om människans värdighet. Såväl föredrag som intervju med Staffan Bergström finns nu på Youtube. Kolla gärna! Utöver direktlänkarna här så hittas de i Humanisterna Kalmars videoarkiv. Det hittar man under fliken "Video" här ovan. På fredagsmorgonen, dagen efter föreläsningen, höll Staffan Bergström föredrag för läkarna på Kalmar Länssjukhus. 

Humanisterna Kalmar följer upp temat med aktiv dödshjälp genom ett föredrag med efterföljande samtal av och med Inga-Lisa Sangregorio tisdagen den 12 april på Kalmar Stadsbibliotek. Utgångspunkten är hennes då nyutkomna bok "Den sista friheten. Om rätten till vår död" (Fri Tanke Förlag). Tid. kl 18 - 19.30.


Längd: Intervjun: 16;47 minuter
Längd: Föreläsning: 50:22 minuter.
Nytt koncept. Powerpoint - 52 rutor - synkad med videon i två parallella fönster. Det är mycket pedagogiskt och lätt att följa. Det är en webbplats som heter www.zentation.com som bjuder på denna finnes. Och det är vår videoredigerare Henrik Brosenius som hittat och fixat.
-
Intervju:


-
-
Föreläsning:

-
-
-

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar