onsdag 23 september 2015

Filosoficafé nr 6. Onsdagen den 7 oktober på Byteaterns caféFantasi och berättelser –
flykt, destruktivitet, andrum, kreativ kraft?


Dikt och förbannad lögn! Läsa bör man, annars dör man! Tantsnusk! Åsikterna är många och skiftande när det gäller litteratur och berättelser. Vad ska ”hittepå” vara bra för? Vad är en god berättelse? När är berättelsen eller fantasin en positiv kraftkälla? När är den destruktiv? Välkomna till Byteatern för ett samtal om människans kreativa tänkande och behov av att skapa berättelser.


Kvällen inleds av Piia Posti, lektor i litteratur-vetenskap och forskare vid Linnéuniversitetet. Hon har forskat på reseberättelsen som en kritisk röst i den globala debatten, som hos Sven Lindqvist och Utrota varenda jävel. Nu skriver hon om gestaltningen av det främmande och exotiska i barn- och ungdomslitteratur.

Filosoficafé Nr 6. Onsdagen den 7 oktober 
Plats: Byteaterns café, Barlastgatan 8, Kalmar
Tid: 18 – 20. Fiket öppnar 17.40 och vi stänger lokalen kl 20.20.
Enkel fika 20 kr.

Inget inträde!
Välkomna!


Affisch i pdf för A3 eller A4:  Filosoficafé nr 6. Skriv gärna ut och sätt upp - eller ge till kompisar.  
Evenemang på Facebook: Filosoficafé nr 6. 

De filosofiska caféerna är ett samarbete mellan Byteatern, Humanisterna Kalmar och ABF Östra Småland/Öland.

PS. Måndagen den 19 oktober kl 18. "Språk, medvetande och icke-materiell verklighet. Ateistiska perspektiv." Ett samtal mellan professorerna Ulf Danielsson (teoretisk fysik - kosmologi), Åsa Wikforss (teoretisk filosofi - språk, medvetandeteorier) och Ingvar Johansson (ontologi och vetenskapsfilosofi). Samtalet äger rum i Kalmar Stadsbibliotek och är ett samarbete mellan Humanisterna Kalmar och biblioteket. Håll ögonen öppna för vidare information. DS.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar