torsdag 5 februari 2015

Filosofiskt café nr 1 - onsdagen den 18 februari

Tema: Vad kan vi hoppas på, egentligen? 

Är det viktigt att ha hopp? Hur får det näring? Vad kan urholka det? Hur viktigt är hoppet som drivkraft? I viktiga och såriga relationer, i en svår arbetssituation, i tider av utanförskap, visavi vår globala framtid? Är det bättre att inte hoppas för att slippa bli besviken? Får vi mera hopp om vi aktivt engagerar oss för att förbättra någon liten skärva av vår värld? Finns det hopp som är farligt?

Nr 1. Onsdagen den 18 februari
Plats: Byteaterns café, Barlastgatan 8, Kalmar
Tid: 18 – 20. Fiket öppnar 17.45. Enkel fika 20 kr.

De filosofiska caféerna är ett samarbete mellan Byteatern, Humanisterna Kalmar och ABF Östra Småland/Öland.


Carl Gustaf Olofsson och Nina Martinsen, aktiva i Humanisterna Kalmar, håller i detta första filosofiska café. Båda är glada amatörer både vad gäller filosofi och att leda filosofiska caféer. Nina Martinsen är allmänläkare och har under många år jobbat med Humanistiska konfirmationsläger. Carl Gustaf Olofsson är pensionerad brevbärare med ett livslångt engagemang kring livsåskådningsfrågor från ett sekulärt perspektiv.


Detta är det första filosofiska caféet av fyra under våren. Det övergripande temat är ”Filosofi för en hållbar global framtid” (se vidare!). Kommande datum är 18/3, 15/4 och 20/5. Tema och presentation av kommande filosofiska caféer kommer allteftersom. Via affisch, Facebookevent, på denna blogg, på Byteaterns webb. Håll ögonen öppna!

Affisch i pdf-format kan laddas ner (och gärna sättas upp någonstans)

ALLA ÄR VÄLKOMNA!
FRITT INTRÄDE!

  
Se även Facebookevenemang!


-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar