torsdag 1 mars 2012

Humanistisk konfirmation


Den gångna månaden har det varit en hel del aktivitet i Kalmaravdelningen kring humanistiska konfirmationer.

Tisdagen den 31 januari intervjuades Erik Cederberg i Radio P4 Kalmar om Humanistisk konfirmation. Erik är medlem i Humanisterna Kalmar och handledare för humanistisk konfirmation.

Onsdagen den 1 februari så hade vi en debattartikel i Barometern om humanistisk konfirmation. Rubriken var "Öppet kunskapssökande" och var skriven av Nina Martinsen, Carl Gustaf Olofsson och Erik Cedergren från Kalmaravdelningen. Gustaf och Nina är styrelseledamöter. Nina är även handledare, så även Erik. Artikeln fick ett kritiskt genmäle tisdagen 7 februari av kyrkoherde Peter Wänehag med rubriken "Konfirmation är en bekräftelse av dopet och inget annat". Wänehags genmäle är tyvärr inte publicerat på webben. Den besvarades torsdagen den 16 februari i ett inlägg med rubriken "Ingen ensamrätt på konfirmation" som gav lite historiska perspektiv på begreppet konfirmation. Barometern bestämde att detta var slutreplik och punkt i debatten.

Torsdagen den 2 februari hade Nina och Erik en informationsträff om humanistisk konfirmation i Samlingssalen på Stadsbiblioteket.

Torsdagen den 9 februari hade Östran en intervju med Erik Cederberg om Humanistisk konfirmation. Rubriken var "Humanisterna på jakt efter bidrag".

Upplagt av
Carl Gustaf Olofsson
den 1 mars 2012


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar